1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

EMIS WEB 2.0 - prijava razrednika

Obavještavaju se sve škole da je implementiran novi način prijave na sustav EMIS WEB 2.0 za razrednike odjela. Od sada (nova inačica sustava broj 2.08) se svi razrednici odjela prijavljuju na sustav s pojednostavljenom procedurom bez unosa OTP broja sa osobnog mobilnog uređaja.

Obrazloženje: dosadašnji način prijava razrednika je zahtijevao dvostruku provjeru (engl. two factor authantication), što je podrazumjevalo i provjeru tzv. OTP brojeva sa osobnih mobilnih uređaja. Mada je takav sustav uobičajen u sličnim informacijski sustavima, a u zemljama Europske unije i obvezan, pokazalo se da manji broj razrednika nije u mogućnosti sprovesti ga na ispravan način. 

Iz tog razloga je odlučeno da se privremeno prijava razrednika vrši na identičan naćin kao i na e-Dnevniku, tj. navodeći samo korisničko ime i pripadajuću zaporku. Podsjećamo, te podatke kreira EMIS odgovorna osoba škole, komu se treba i obratiti u slučaju da tu imamo problem.

Postupak je sljedeći:

  1. otvorimo prijavni obrazac sustava EMIS WEB 2.0 u web pregledniku,
  2. odaberemo hrvatski jezik,
  3. utipkamo naše korisničko ime,
  4. utipkamo našu zaporku,
  5. na kraju obvezno kliknemo na gumb 'Prijavi se'.
Napomena: EMIS odgovorne osobe škola i njihovi zamjenici se i dalje prijavljuju na sustav koristeći osobne mobilne telefone.

EMIS DEVELOPMENT TEAM

Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB