1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

e-Dnevnik

Obavještavaju se sve osnovne i srednje škole Kantona Središnja Bosna da je aktivirana testna inačica sustava EMIS e-Dnevnik (ocjene.emis.ba). 

Elektronski dnevnik je projekt Ministarstva obrazovanja KSB koji ima za cilj poboljšati, proširiti i kompletirati postojeći školski sustav EMIS, kao i omogučiti direktnu komunikaciju između učitelja i nastavnika s jedne, i roditelja i njihovih učenika s druge strane. 

Osnovne funkcionalnosti

Najkraće rečeno, e-Dnevnik  predstavlja elektronsku inačicu razredne knjige i kao takav ima sve funkcije razredne knjige (imenik učenika, dnevnik rada, zapisnici, evidencija izostanaka učenika, ocjenjivanje itd.), uz mnoštvo dodatnih funkcija koje omogućavaju informacione tehnologije.

Za učenike i njihove roditelje sustav omogućuje uvid u svoje matične podatke, kao i postignute ocjene iz svih predmeta na dnevnoj bazi. Odsustava učenika sa nastave, kao i njihov status (opravdani, neopravdani) sa detaljnim obrazloženjem razrednika su također dostupna.

Roditelji mogu pregledati zabilješke koje je razrednik unio za njihovo dijete tijekom pohađanja nastave i ostalih školskih aktivnosti.

Elektronski dnevnik realiziran je kao web-based aplikacija izgrađena na temelju postojeće infrastrukture koju je Ministarstvo obrazovanja od ranije implementiralo za sve osnovne i srednje škole Kantona. To podrazumijeva kako hardverske, tako i softverske pretpostavke.

Osnovni podatci e-Dnevnika (škola, nastava, nastavnici, učenici) se automatski preuzimaju iz informacijskog sustava EMIS, kojim se prikupljaju, obrađuju, provjeravaju i prikazuju podatci koji su relevantni za obrazovni proces u osnovnom i srednjem obrazovanju Kantona.  Sinhronizacija podataka između dva sustava se obavlja svakodnevno i potpuno automatski.

Tipovi korisnika

U e-Dnevniku postoje sljedeći korisnički profili: 

  1. menadžersko osoblje (ravnatelj, direktor),
  2. učitelj, nastavnik, profesor,
  3. razrednik
  4. stručno osoblje škole (pedagog, psiholog), 
  5. učenik,
  6. roditelj i 
  7. ovlašteno osoblje Ministarstva obrazovanja.
e-Dnevnik ima posebnu funkcionalnost za svakog tipa korisnika i automatski se prilagođava datom tipu korisnika.

Prijava na sustav

Prijava na sustav je omogućena putem sljedeće poveznice:Koristimo ovu priliku da pozovemo sve zainteresirane škole da se prijave za projekt EMIS e-Dnevnik, čime stiču mogućnost testiranja načina rada i svih funkcionalnosti tog sustava, a prije njegovog ozvaničenja.

Više informacija o projektu EMIS e-Dnevnik biti će prezentirano u sljedećim danima.

EMIS DEVELOPMENT TEAM

Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB