1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

Prosjek ocjena i uspjeh

A sada nešto sasvim novo! Vjerujemo i korisno.

Kako se bliži kraj školske godine, sve više učenika razbija glavu kakav će im biti ukupan prosjek ocjena, a time i završni uspjeh. To se naročito odnosi na učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola, jer upis u srednje škole i fakultete umnogome ovisi o ostvarenoj prosječnoj ocjeni prethodnog školovanja.

Problem je što prilikom računanja prosječne ocjene mnogi učenici naprave grešku ili pak zaborave poneki predmet kojeg imaju. Nekima je nažalost i ova jednostavna matematika pomalo "strana"!? Iz tih razloga smo razvili specijalnu aplikaciju koja će vam veoma olakšati da to točno odredite u samo par klikova.

Nakon što pokrenemo aplikaciju, potrebno je prvo odrediti vrstu škole (osnovna ili srednja), a potom odabrati školu i odjel kojeg pohađate. Sustav potom automatski izlistava tablicu svih predmeta koji se izučavaju u tom odjelu u aktuelnoj školskoj godini, sa odgovarajućim kučicama za unos ocjena.

Sve što je potrebno uraditi je unijeti ocjene koje ste ostvarili za svaki predmet. Na kraju, kliknemo na gumb 'Izračunaj prosjek', i dobit ćete točno izračunatu prosječnu ocjenu, kao i odgovarajući uspjeh u datom razredu.

Odabranu školu i odjel je moguće sačuvati, tako da svaki sljedeći put sustav automatski prikazuje predmete Vašeg odjela.

Izračun prosjeka vaših ocjena možete izvršiti na ovom linku ili klikom na sliku sa učenicima koja se nalazi na desnoj strani sustava. 

Nadamo se da će aplikacija poslužiti svojoj svrsi, te da će motivirati učenike da poboljšaju svoje ocjene, a time i ostvareni uspjeh iz učenja.

EMIS DEVELOPMENT TEAM


Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB