1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

Komunikacija sa EMIS DEVELOPMENT osobljem

Obavještavaju se svi korisnici informacionog sistema / informacijskog sustava EMIS WEB da je ponovo aktivirana opcija direktnog slanja e-mail-ova prema EMIS DEVELOPMENT osoblju kroz sam sistem / sustav EMIS WEB. Kao što je poznato od ranije, tom modulu pristupamo putem glavnog izbornika pod nazivom Kontakt. Opciju direktnog slanja e-mail-a koristimo u slučaju potrebe za određenim objašnjenjima o načinu rada sa sistemom / sustavom ili u slučajevima kada primjetimo da neka od postojećih funkcionalnosti ne radi u skladu s očekivanjima.

Obrazloženje:

EMIS i sve njegove komponente (EMIS WEB, EMIS PRINT, EMIS autoškole, EMIS Matura) su složen i veoma obiman integrirani informacioni sistem / sustav. Radi se o stotinama modula, sa hiljadama / tisućama implementiranih funkcija i programskih procedura. S druge strane, sistem / sustav se svakodnevno koristi od strane ogromnog broja korisnika i to dodatno usložnjava cijeli proces.

Iz tih razloga je razumljivo da može doći do određenih problema tokom / tijekom korištenja pojedinih funkcionalnosti sistema / sustava ili sistema / sustava u cjelini. Ipak, svakodnevna analiza i dosadašnje iskusto pokazuje da je sistem / sustav veoma stabilan, tj. da radi bez uočenih većih problema ili bug-ova. U slučaju da korisnici ipak primjete određene nejasnoće, koje bi po njihovom mišljenju trebale biti razriješene, postupak je da se kontaktira Kantonalni administrator u Ministarstvu obrazovanja, koji će prvo sam pokušati razriješiti novonastalu situaciju. U slučaju potrebe, Kantonalni administrator kontaktira EMIS development team i onda se problem rješava na nivou implementatora samog sistema / sustava.

Alternativno, ovlašteni predstavnici škola mogu direktno kontaktirati EMIS development osoblje, putem direktnog prosljeđivanja e-mail-ova, sa detaljima (poruka) o uočenom problemu. To se dakle može jednostavno obaviti kroz link pod nazivom Kontakt u glavnom izborniku.

Iz tehničkih razloga (relokacija web servera) ta opcija nije bila funkcionalna u proteklom periodu. Od sada je ponovo omogućena.

EMIS WEB DEVELOPMENT TEAM

Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB