1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

EMIS Print - nova verzija/inačica 7.4.0

Obavještavaju se svi EMIS koordinatori / odgovorne osobe osnovnih i srednjih škola Srednjobosanskog kantona / Kantona Središnja Bosna  da je za drugo polugodište školske 2014./15. godine kreirana nova verzija / inačica programa EMIS Print, koju je potrebno instalirati na školske računare / računala.

Zadnja verzija/inačica programa nosi redni broj  7.4.0, sa datumom kreiranja od 17.05.2015. godine. Ova nova verzija/inačica sadrži sljedeće promjene:

  • Uočeno je da pojedine srednje škole imaju stručnu praksu koja se obavlja, ali ne ocjenjuje. Obzirom da sistem/sustav ne prepoznaje pojam "obavljena" već vrednuje svaki predmet propisanom ocjenom od 1 do 5, EMIS PRINT prikazuje takav predmet kao "neocijenjen". To je stoga što ocjena nije ni unesena.
    Međutim od ove nove verzije/inačice EMIS PRINT će takve slučajeve tretirati na način da se ne printa riječ "neocijenjen".
    Postupak je dakle sljedeći: (1) u školskom EMIS-u unijeti predmet s nazivom "Stručna praksa:             obavljena", i ostaviti ga neocijenjenim. EMIS PRINT će za te učenike prikazati taj naziv, ali neće prikazati riječ "neocijenjen".

  • Od ove školske godine svjedodžbe i potvrde se elektronski izdaju i u Katoličkom školskom centru "Petar Barbarić" - Gimnazija Travnik i Osnovna škola Travnik.
    Ova verzija/inačica programskog rješenja EMIS PRINT implementira nove procedure koje u potpunosti omogućuju izdavanje i printanje svjedodžbi i potvrda za učenike Katoličkog školskog centra - na osnovu podataka iz školske baze EMIS. Sve posebnosti koje se odnose na te škole su uvažene, izuzev nekoliko ne-suštinskih koje se odnose na specifičnost automatiziranih informatičkih sustava.

Napomena: kao i uvijek, posebnu pažnju obratiti na redni broj verzije/inačice programa poslije instalacije. Kao što je navedeno u naslovu, nova verzija/inačica mora prikazivati oznaku 7.4.0.

U slučaju da se kod ove nove implementacije programa uoče određene nepravilnosti, odmah kontaktirati nadležnu službu Ministarstva.

EMIS DEVELOPMENT TEAM

Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB