1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

Podaci uposlenika škola

Analizom unesenih podataka o uposlenicima svih osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Središnja Bosna / Srednjobosanskog Kantona je uočeno da isti nisu ažurirani u potpunosti.

Kao što se vidi iz donje slike, za 183 uposlenika osnovnih škola i 129 uposlenika srednjih škola nije navedeno završeno zanimanje, odnosno stručna sprema. Za određeni broj uposlenika za koje smo utvrdili da imaju zaduženja u nastavi nije navedeno da su predavači.

Podsjećamo EMIS odgovorne osobe škola u kojima se navedeni propust desio da je iste potrebno ispraviti u što je kraćem roku.

1. Postupak ažuriranja počinje na nivou školskih sistema/sustava EMIS.

Prvo odaberemo izbornik 'Uposleni i plaće', a zatim otvaramo matične podatke uposlenika. Za one kojima nije navedeno završeno zanimanje ili stručna sprema potrebno je odabrati odgovarajuće zanimanje iz izbornika: 

Također, potrebno je navesti i podatke koji se odnose na stručnu spremu svakog uposlenika.

Važna napomena: za uposlenike škole koji izvode nastavu (učitelji, nastavnici, profesori) obavezno/obvezno je potvrditi polje pod nazivom 'Predavač'.

Unesene promjene je potrebno potvrditi klikom na tipku 'Prihvati'.

2. Drugi dio procesa odnosi se na proceduru prijenosa tih podataka u Ministarsku bazu EMIS WEB. Postupak prijenosa je poznat od ranije i dokumentiran je u potpunosti u korisničkoj dokumentaciji koju je svaka škola dobila u štampanom/tiskanom obliku.

Prijenos podataka na EMIS WEB vršiti tek kada dobijemo službenu obavijest iz Ministarstva.


Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB