1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

EMIS PRINT - 7.1a

Obavještavaju se svi EMIS koordinatori osnovnih i srednjih škola Srednjobosanskog kantona / Kantona Središnja Bosna  da je kreirana nova verzija / inačica programa EMIS Print, koju je potrebno instalirati na školske računare / računala.

Zadnja verzija/inačica programa nosi redni broj  7.1a  sa datumom kreiranja od  09.01.2015. godine. Ova nova verzija / inačica sadrži sljedeće promjene:

  • implementirana je nova stavka u Postavkama programa EMIS Print - datum izdavanja uvjerenja i potvrda 1. polugodišta,

  • za učenike od prvog do trećeg razreda osnovnih škola je prošireno polje koje se odnosi na razred i odjeljenje/odjel.

Obrazloženje:
Uvjerenja i potvrde koji se izdaju učenicima na kraju prvog polugodišta treba da prikazuju mjesto i datum/naputak izdavanja tih dokumenata. Prethodna verzija/inačica programa 7.1 je u tom smislu pretpostavljala da su se ti datumi ažurirali kroz školske sisteme/sustave EMIS na način sličan svjedodžbama koje dodjeljujemo na kraju školske godine. Međutim, taj metod nije poželjan. Iz tog razloga je implementiran novi metod koji omogućuje definiranje datuma izdavanja kroz program EMIS Print. Dakle, u školskim sistemima/sustavima EMIS ne dodajemo nikakav datum izdavanja, nego to radimo isključivo kroz EMIS Print. Sljedeća slika nam to i pojašnjava:Kao što vidimo, potrebno je otvoriti Postavke programa EMIS Print i navesti datum izdavanja uvjerenja i potvrda 1. polugodišta. Uneseni datum je globalnog karaktera, što znaći da se unosi samo jedanput i odnosi se na sve učenike kojima izdajemo uvjerenja i potvrde na kraju prvog polugodišta.

Gornja procedura se primjenjuje i za osnovne i za srednje škole.

Preuzimanje zadnje verzije / inačice programskog rješenja EMIS Print se obavlja kroz Administrativni Panel školskih poddomena sistema EMIS WEB.

Pristup školskim poddomenama sistema / sustava EMIS WEB je omogućen kroz tabelarni prikaz škola na glavnoj stranici informacionog sistema / sustava EMIS Web, izbornik 'Škole'.

Detaljna uputstva o načinu postupanja sa novim funkcionalnostima su uručena svim školama Kantona u printanom obliku, na stručnoj konferenciji direktora i ravnatelja osnovnih i srednjih škola u četvrtak, 08.01.2015. godine.

EMIS DEVELOPMENT TEAM

Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB