1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

Prvi dan nove 2015. godine

Danas je jedan veoma poseban dan - prvi dan nove kalendarske godine, koji će nadamo se definirati cijelu 2015. Prvi dan smo dakle započeli svečano, ali i ... radno. Termini za aktiviranje novih modula programa EMIS Print se brzo približuju i nemamo vremena baš za gubljenje. Plan je da do 07.01.2015. okončamo izgradnju novih funkcionalnosti programa, to jest da omogućimo i osnovnim i srednjim školama elektronsko izdavanje i štampanje/tiskanje uvjerenja/potvrda o uspjehu učenika na kraju prvog polugodišta. Paralelno se provode i aktivnosti na projektu implementacije modula za štampanje/tiskanje knjižica i uvjerenja za učenike osnovnih škola od prvog do trećeg razreda. U pitanju je zahtjevan projekt, koji će značajno promijeniti dosadašnji način rada, ali i unaprijediti cijeli proces. Učenici I - III razreda će od ove šk. godine dobivati potpuno nove knjižice, u formatu A4. Ta praksa je već od ranije usvojena u Kantonu Sarajevo, a na osnovu iskustva drugih zemalja u EU. Više o tom projektu narednih dana.

Protekla godina 2014. je bila nevjerojatna za procese informatizacije osnovnih i srednjih škola Srednjobosanskog Kantona / Kantona Središnja Bosna. Ostat će trajno zabilježena kao godina zaista velikog uspjeha. Koristimo ovu priliku da se iskreno zahvalimo Ministarstvu obrazovanja Kantona, kao i rukovodstvima škola za njihovu stalnu podršku i motivaciju. Stručne službe Ministarstva i EMIS development team su u dosadašnjoj realizaciji projekta svakodnevno rješavali nebrojene zakonske, tehničke, administrativne i koje sve ne poteškoće, ali to je moglo uroditi plodom samo uz pomoć svih škola, odnosno direktora, ravnatelja, EMIS koordinatora.

Danas je prvi dan u novoj godini, ali smo je već započeli radno. Nadamo se da ćemo planirane aktivnosti na implementaciji Informacionog sistema/sustava EMIS i njegovoj daljnjoj izgradnji ostvariti uz Vašu pomoć i podršku.

U svakom slučaju, još jednom želimo da Vam se zahvalimo za veoma uspješnu godinu koja je evo iz nas.

EMIS DEVELOPMENT TEAM
Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB