1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

Ažuriranje podataka o dionicama putovanja

Obavještavaju se sve osnovne i srednje škola Srednjobosanskog Kantona / Kantona Središnja Bosna da je u toku realizacija Projekta informacione podrške baze podataka učenika i uposlenika škola kojima se subvencioniraju troškovi putovanja od kuće do škole i nazad.

Informaciona podrška uključuje:

  • modul za ažuriranje šifarnika na nivou ministarske baze podataka, 
  • modul za unos podataka o dionicama putovanja učenika,
  • modul za unos podataka o dionicama putovanja uposlenika,
  • modul za automatsko izvještavanje i printanje,
  • modul za video demonstracije o načinu rada.

Šifarnik na nivou ministarske baze podataka sadrži sve relevantne podatke potrebne za pračenje podataka učenika i uposlenika škola kojima se subvencioniraju troškovi putovanja. Tu uključujemo šifarnike školskih smjena, auto prijevoznika, relacija putovanja za svaku općinu sa udaljenostima i troškovnikom. Također, bit će na raspolaganju i šifarnik svih dionica koje pripadaju pojedinoj relaciji putovanja. Broj takvih dionica na području cijelog Kantona je izuetno veliki, ali će se ti podaci ažurirati isključivo od strane stručnih referenata iz Ministarstva.

Za potrebe demonstracije načina rada ažuriranja podataka o putovanjima je pripremljen odgovarajući video modul. Taj modul, kao i sve ostale komponente projekta, će biti implementiran kroz informacioni sistem / informacijski sustav EMIS WEB (ovaj).

Pozivaju se sve EMIS odgovorne osobe da pažljivo pregledaju raspoloživi video material. Najvažniji je prvi video (Putovanja - subvencije), u trajanju od 8 minuta i 10 sec. kojeg treba pažljivo pregledati i razumjeti proces rada. Uskoro će projekat biti okončan i implementiran, te će se morati čim prije ažurirati relevanti podaci po školama. Kao što se vidi iz gornje slike, potrebno je prvo prijaviti se na poddomenu Vaše škole, kliknuti na izbornik Linkovi > Administrativni panel > a potom odabrati kategoriju 'VIDEO UPUTE'.

Sva pitanja u vezi ove nove funkcionalnosti sistema / sustava EMIS WEB trebaju biti upućena Kantonalnom Ministarstvu.

EMIS DEVELOPMENT TEAM

Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB