1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

EMIS Print - nova verzija/inačica 6.6.3

Obavještavaju se svi EMIS koordinatori osnovnih i srednjih škola Srednjobosanskog kantona, Kantona Središnja Bosna  da je kreirana nova verzija programa EMIS Print, koju je potrebno instalirati na Školske računare / računala.

Zadnja verzija programa je  6.6.3 od 22.05.2014. Ova nova inačica programa je kreirana poslije današnjeg sastanka direktora i ravnatelja sa Ministarstvom u Travniku, odnosno nakon dodjele obrazaca. Nova verzija sadrži jednu gramatičku ispravku na uvjerenjima o završenom 5, 6 i 7. razredu osnovne škole, kao i novi kriterij za filtriranje učenika kojima se dodjeljuje diploma učenik generacije. Uvjet za oslobađanje učenika gimnazija od polaganja mature od ove inačice je prolazak odličnim i vladanje uzorno/primjereno, s tim da ne moraju biti sve petice (kao u prethodnoj verziji).

Preuzimanje zadnje verzije programskog rješenja EMIS Print se obavlja kroz Administrativni Panel (prva opcija u izborniku 'Linkovi') školskih poddomena sistema EMIS WEB.

Pristup školskim poddomenama sistema EMIS WEB je omogućen kroz tabelarni prikaz škola na glavnoj stranici informacionog sistema EMIS Web, izbornik 'Škole'.

Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB