1  |  školska 2018/2019. godina

Odabrani jezik: hrvatski

Elektronsko izdavanje svjedodžbi/diploma

Obavještavaju se sve osnovne i srednje škole sa područja Srednjobosanskog kantona, Kantona Središnja Bosna da je Projekat izgradnje i uspostave sistema/sustava za elektronsko izdavanje i štampanje/tiskanje svjedodžbi, diploma i ostalih zvaničnih dokumenata priveden svom završetku.

Tokom sutrašnjeg dana (petak, 16.05.2014.) ćete biti obavješteni o načinu preuzimanja, instaliranja i konfiguriranja programskog rješenja © EMIS Print na školskim računarima/računalima. Postupak je u potpunosti automatiziran i objašnjen je u izborniku Pomoć > EMIS Print > Instalacija i aktiviranje.

Obrasci na kojima se izdaju svjedodžbe/diplome će biti dostavljeni svim školama u potrebnom broju primjeraka početkom iduće sedmice/tjedna. O terminima i načinu preuzimanja će svi direktori i ravnatelji osnovnih i srednjih škola biti blagovremeno obavješteni. Do tada će EMIS koordinatori moći testirati EMIS Print i unesene podatke svoje škole na običnim (bijelim) papirima, te se tako blagovremeno pripremiti za zvanično izdavanje svjedodžbi, odnosno diploma.

Koristimo ovu priliku da čestitamo svim školama i, naravno, implementatorima sistema/sustava na ovom izuzetnom postignuću, te se nadamo da će ono rezultirati u uspješnom elektronskom izdavanju službenih dokumenata u našem kantonu.

Komentari su zatvoreni

EMIS WEB | powered by QSS Virtual Cloud | ver. 5.5.0, zadnja izmjena 28.08.2018. - hr | developed by © 2021 SB