(ocijenjeno sa 0 / 0 korisnika)

"Sigurno u prometu 2019" - Prometna preventiva od najranije dobi

OSNOVNA ŠKOLA "BRESTOVSKO", KISELJAK

Na županijskom natjecanju "Sigurno u prometu" održanom 18. svibnja 2019. godine u Vitezu ekipa naše škole u sastavu: Leonard Tadić, Marina Komšić, Luka Miličević i Ana Franjić, s mentorom učiteljem Brunom Klarićem, osvojila je 1. MJESTO!

Učenici naše škole predstaviti će našu županiju na državnom natjecanju "Sigurno u prometu" koje će se održati početkom 6. mjeseca u Orašju. Želimo im mnogo sreće i dobre zabave.

Pojedinačno među dječacima Luka Miličević osvojio je 2. mjesto, a među djevojčicama Ana Franjić 1. mjesto! Čestitamo našim vrijednim učenicima!! Cilj ovog natjecanja je da učenike što više zainteresiramo za oblast cestovnog prometa, da učenici shvate ulogu i značaj znanja iz te oblasti, te da se i kroz izvannastavne aktivnosti osposobe u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, a ujedno, kroz vještinu upravljanja biciklom, učiniti djecu sigurnijim sudionicima u prometu.

Djeca drukčije percipiraju stvari oko sebe i nisu svjesna opasnosti u prometu. Još su mali, ne znaju prometne znakove i tek skupljaju svoja prva iskustva kao pješaci. Zbog toga ne mogu predvidjeti reakcije drugih sudionika u prometu i zato se nerijetko odjednom nađu na cesti u opasnosti.