(ocijenjeno sa 0 / 0 korisnika)

"UNESCO ZA SVE NAS"

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA JAKOVA GOTOVCA NOVI TRAVNIK, NOVI TRAVNIK

Na inicijativu ravnateljice Tamare Barabaš, 19.veljače 1999.godine, OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik pristupila je mreži  UNESCO-vih ASP škola  u Bosni i Hercegovini. Jedan od važnijih projekata bio je 2003.godine, stvaranje himne „Unesco za sve nas“. U projektu je sudjelovao zbor glazbene škole pod vodstvom nastavnika Josipa i Marijane Dujmušić.

Učenici: Marija Martinović, Krunoslav Turić, Valentina Vuković, Maja Medić, Mia Džambas, Jelena Jurić, Dragana Čorić, Barbara Jukić, Mario Matošević, Žana Ramljak, Ana Medić, Marijana Škoro, Ana Turić, Ivana Turić, Nela Blaž, Ivona Raguž, Tijana Mlakić i Ivana Kajić.

 Tekst: Marijana Dujmušić - Glazba: Marijana i Josip Dujmušić

Pjesma je snimljena dvojezično u studiju „Amadeus“ kod Marina Meštrovića koji je uradio aranžman za pjesmu.

Prošlo je dvadeset godina i mi sve nas,a posebno sudionike ovog projekta želimo podsjetiti na vrijeme koje je iza nas, vrijeme koje nam budi lijepa sjećanja na neizmjernu radost dječje pjesme u našoj glazbenoj školi.

Na sastanku u Sarajevu, 21.veljače 2019.godine, donesena je odluka o ponovnom pokretanju UNESCO ASPnet mreže škola u BiH, koja je od 2003.godine prestala sa radom. Za koordinatora glazbene škole izabran je profesor Darko Dujmušić. Iskreno se nadamo da će novi projekti te suradnja sa drugim školama unutar BiH i izvan nje donijeti nove, lijepe trenutke na radost svih nas, posebno naših učenika i zaposlenika škole.