(ocijenjeno sa 0 / 0 korisnika)

USKRSNI KONCERT P.O. NOVA BILA 2019

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA JAKOVA GOTOVCA NOVI TRAVNIK, NOVI TRAVNIK

12.travnja 2019.godine u JU Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila održan je još jedan tradicionalni Uskrsni koncert Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik P.O. Nova Bila.Učenici naše škole, skupa sa svojim nastavnicama i nastavnicima, marljivo su vježbali kako bi nas na svečani način uveli u Veliki tjedan koji nam predstoji. 

Mnogobrojni gosti i posjetitelji koncerta u sali HKC-a imali su priliku poslušati ukupno 23 različite kompozicije u izvedbi naših vrijednih učenica i učenika, s kojima su radili naši cijenjeni nastavnici: profesorice Lucija DžepinaAndrijana LončarevićNanarela Bajo i profesor Alojz Čakarić.

Da naši učenici sa svojim nastavnicama i nastavnicima vrijedno rade potvrđuju i nagrade osvojene na natjecanjima u našoj zemlji, a i šire. S ponosom možemo istaknuti da se učenice i učenici našeg područnog odjela sa svakog natjecanja vrate s osvojenim nagradama.

Na nedavno održanom 4. Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“ u Bijeljini, u klasi ,,Klavir II” nagrade su osvojile naše učenice Mia Dražetić i Ena Dujmović u klasi prof. Lucije Džepina.

Nagrade učenicama sinoć je uručila prof. Nanarela Bajo, koja je i sama zaslužila i dobila diplomu – za sudjelovanje u stručnom ocjenjivačkom sudu na 1. Školskom natjecanju učenika OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik.

Nagradu je dobila i prof. Lucija Džepina, a za uspješnu edukaciju i vođenje mladih i talentiranih Mie i Ene. Kažu: talent je 5%, a ostalo je vježba. Ali i kod mladih talenata koji mnogo vježbaju postoji onaj netko tko ih usmjerava na pravi put. U slučaju naše Mie i Ene to je sigurno njihova nastavnica, prof. Lucija Džepina.

Ovim putem još jednom čestitamo našim učenicama i nastavnicama na zasluženim nagradama, a vjerujemo da im mnoge nagrade tek predstoje.

Ne treba trošiti riječi o financijskoj situaciji u našoj općini pa i državi. Odlazak naših učenika i učenica na natjecanja često postaje upitan upravo zbog toga. No, u našoj sredini se uvijek nađe dobrih ljudi koji prepoznaju naš rad i trud, tako da se želimo zahvaliti onima koji su sponzorirali odlazak na natjecanja učenika Osnovne glazbene škole, a to su: Lašva Komerc d.o.o. Nova Bila i Palavra d.o.o. Nova Bila. Zahvaljujemo im se još jednom na pomoći i podršci našoj osnovnoj glazbenoj školi.