(ocijenjeno sa 0 / 0 korisnika)

Benjamin Mujić zlatni i na Juniorskoj matematičkoj olimpijadi Bosne i Hercegovine

OSNOVNA ŠKOLA "SAFVET-BEG BAŠAGIĆ", NOVI TRAVNIK

OŠ "Safvet-beg Bašagić" , Novi Travnik s ponosom objavljuje da je naš učenik sedmog razreda, Mujkić Benjamin osvojio zlatnu medalju na XVII juniorskoj matematičkoj olimpijadi BiH u Banjoj Luci.

U Banja Luci  25.05.2019.godine je održana Juniorska matematička olimpijada Bosne i Hercegovine gdje je izabrana šestočlana ekipa koja će našu državu predstavljati na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi na Kipru od 20. do 25. juna.

Najuspješniji učenici su:
1. Benjamin Mujkić (Novi Travnik), sedmi razred
1. Tadija Matić (Zvornik), deveti razred
3. Ervin Macić (Sarajevo), deveti razred
4. Lazar Lukač (Banja Luka), deveti razred
5. Asja Ćatić (Sarajevo), osmi razred
6. Abdullah Fehratbegović (Sarajevo), sedmi razred

Svi učesnici su rješavali iste zadatke i takmičili se u istoj konkurenciji. Još jednom ističemo da su Abdullah i Benjamin učenici sedmog razreda, te da su Tadija i Benjamin osvojili maksimalan broj bodova! Ovo je zaista rijedak uspjeh i zaslužuje posebne pohvale!

Škola i Ministarstvo obrazovanja,nauke, kulture i sporta SBK-a su omogućili Benjaminu da se takmiči van svoje kategorije, ispred 9.razreda, kako bi odmjerio snage sa generacijom s kojom se takmiči od petog razreda. Benjamin je sa maksimalnim brojem bodova prošao sve nivoe takmičenja, te stekao uslove da predstavlja školu i državu BiH na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi , koja će se održati od 20.6. do 25.6.2019.godine u Kipru.U ime škole čestitamo našem Benji i želimo mu da nastavi nizati uspjehe , te da uspješno sa ostalom ekipom odbrani boje naše zastave.
Direktorica, prof.Nizada Skrobo