(ocijenjeno sa 0 / 0 korisnika)

USKRSNI KONCERT OGŠ JAKOVA GOTOVCA NOVI TRAVNIK, 11.travnja 2019.g.

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA JAKOVA GOTOVCA NOVI TRAVNIK, NOVI TRAVNIK

U prigodi nadolazećeg blagdana, učenici i nastavnici OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik su 11.travnja 2019.godine u Zelenoj dvorani OŠ Novi Travnik održali svoj Uskrsni koncert.

Glazbeno druženje je otpočelo radosnim pjevanjem prigodne uskrsne pjesme „Ostani s nama“ u izvedbi učenika pripremnog razreda. Zbor glazbene škole izveo je prigodnu pjesmu „Pjevaj hvale Magdaleno“, a potom su svoje umijeće muziciranja predstavili i učenici na gitari, glasoviru, harmonici i violini.

U svom obraćanju ravnatelj glazbene škole, profesor Josip Dujmušić, rekao je da dan koncerta za učenike i nastavnike predstavlja dan radosti i veselja, ali i odgovornosti kako u najboljem svijetlu prezentirati stečeno glazbeno znanje i iskustvo, umijeće pjevanja i muziciranja na sebi dragim instrumentima. A kada za uloženi trud i rad u glazbenu školu stignu vrijedne nagrade i priznanja onda našoj sreći nema kraja. Upravo tu radost večeras dijelimo sa Vama draga publiko!

Ravnatelj je čestitao učenicima i nastavnicima na ostvarenim uspjesima  te uručio diplome sa održanih natjecanja.

*I. ŠKOLSKO NATJECANJE UČENIKA OGŠ JAKOVA GOTOVCA NOVI TRAVNIK, 3.travnja 2019.g.

-Saška Karadžić - I. nagrada u drugoj kategoriji gitare sa osvojena 95,33 boda, klasa profesor Živan Kuzmanović.

 -Filip Strukar, Novi Travnik - I. nagrada u trećoj kategoriji harmonike sa osvojenih 90,66 bodova, klasa profesorica Gordana Mišković.

-Luka Barnjak, Novi Travnik - II. nagrada u drugoj kategoriji harmonike sa osvojenih 85,00 bodova, klasa profesorica Gordana Mišković.

-Petar Ivoš, Novi Travnik - II. nagrada u trećoj kategoriji harmonike sa osvojenih 85,00 bodova, klasa nastavnica Gordana Kačar.

*IX. OTVORENOG KANTONALNOG NATJECANJA UČENIKA GLAZBE U ZENICI, 6.travnja 2019.g.

-Saška Karadžić - II. nagrada u drugoj kategoriji gitare sa osvojenih 88,25 bodova, klasa profesor Živan Kuzmanović.

*IV. INTERNACIONALNI FESTIVAL MUZIKE „PRIMAVERA“ U BIJELJINI, od 21. do 24. Ožujka 2019.g.

-David Šapina – I.nagrada u trećoj kategoriji klavir solo sa osvojenih 90 bodova, klasa profesor Darko Dujmušić.

Lijepu glazbenu večer, uz vesele dalmatinske zvuke, odjavio je orkestar Orffovog instrumentarija.

Notu više, ovom blagdanskom koncertu, dali su Vijeće učenika i Vijeće roditelja glazbene škole. Čestitke za posjetitelje izradili učenici pripremnog razreda iz Stojkovića sa učiteljicom i predsjednicom Vijeća roditelja Brankom Šiško,a pisanice za scenografiju učenici drugog razreda sa nastavnicom Marijanom Dujmušić i članicom Vijeća roditelja Ivanom Strukar. Koordinacija Gabrijela Matekalo i izvršni radovi Marko Radman.

Program priredili nastavnici: Željka Babić, Dako Dujmušić, Gordana Kačar, Gordana Mišković, Dajana Karin Palavra, Živan Kuzmanović, Amna Kaknjo i Josip Dujmušić.

Bila je to lijepa uskrsna čestitka učenika i djelatnika OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik!