Instalacija i aktiviranje

Programsko rješenje ©EMIS Print dolazi upakirano u instalacioni program pod nazivom setup.exe, koji u potpunosti automatizira proces instalacije i (djelimično) konfiguracije sistema. Postupak instalacije programa je detaljno opisan u odjeljku  Instalacija programa.

Program EMIS Print je razvijen sa ciljem da omogući elektronsko izdavanje i tiskanje svjedodžbi i uvjerenja učenika osnovnih i srednjih škola. Podaci koje program EMIS Print zahvata dolaze iz sistema EMIS (školske baze), kroz interno implementirane procedure automatske sinkronizacije. Korisnici oba sustava ne moraju poduzeti nikakve dodatne programske aktivnosti u tom smislu.

Obzirom da je sustav EMIS implementiran u vidu klasične windows desktop aplikacije (32 bit), program EMIS Print je izgrađen na istoj platformi. To znači da mora biti instaliran na istom računaru na kojem je konfiguriran školski sistem EMIS ili, ukoliko postoji  računarska mreža (LAN), na nivou iste lokalne mreže.

Programsko rješenje EMIS Print je potrebno registrirati putem jedinstvenog registracionog broja, kojeg svaka škola može dobiti od strane implementatora sustava putem ovlaštene službe Ministarstva. Registraciju je obvezno izvršiti, i to se obavlja samo jednom.

U slučaju bilo kakvih problema obratiti se nadležnoj službi Ministarstva.

 Sve svjedodžbe i uvjerenja je obavezno štampati/tiskati na propisanim obrascima, sa logotipom države
BiH i KSB Kantona u zaglavlju i hologramskom zaštitom u podnožju.

Vidi također: